Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Aναδάσωση στον Πάρνωνα 12-4-08

Δοθέντος ότι οι ευεργετικές ßροχοπτώσεις του τελευταίου 15θηµέρου προσφέρουν µια ακόµη ευκαιρία για γόνιµη αναδάσωση στην πληγείσα περιοχή του Πάρνωνα, σας προσκαλούµε στην τρίτη προσπάθεια αναδάσωσης γύρω από τον οικισµό Τσίντζινα, το Σάßßατο, 12/4/2008.

Στόχος αυτή τη φορά είναι η φύτευση πλατύφυλλων (δρυς, ακακίες και ßελανιδιές), επίσης και καλλιεργηµένου σπόρου από πεύκα και έλατα, στην περιοχή Μουριάς-Κεραιών δυτικά του οικισµού.Ο σπόρος και τα φυτά προσφέρονται από το Δασαρχείο Σπάρτης, ενώ προσωπικό του θα επιßλέπει και αυτή τη φορά την όλη προσπάθεια.
Όσοι επιθυµούν να συµµετάσχουν, µπορούν είτε να προσέρχονται απ΄ ευθείας στον τόπο της αναδάσωσης, είτε µεταξύ 08:00-08:30 στην πλατεία του ξενώνα στα Τσίντζινα, όπου θα προσφερθεί πρωϊνός καφές.

Εξοπλισµός:Από την εµπειρία των δύο προηγούµενων αναδασώσεων, πολυτιµότερα εργαλεία αποδείχτηκαν ο κασµάς και η αξίνα (τσάπα). Μικρότερα σκαπανικά εργαλεία ή φτυάρια δεν αναµένεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιµα.Επίσης προτείνεται ατοµικό παγουράκι νερού, και κατάλληλα υποδήµατα ßουνού.

Για πληροφορίες, στο τηλέφωνο 27310 96276.

Υπό την εποπτεία του Δασαρχείου Σπάρτης
Με τη συµµετοχή του Ορειßατικού Συλλόγου Σπάρτης και οµάδας Εθελοντών.

Από το: www.oikologio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: