Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Χορτοφαγία στην Κουζίνα της Μαμάς

ΤΟ Σάββατο 12 Απριλίου η "Κουζίνα της Μαμάς" ψάχνει, αναρωτιέται και ενημερώνεται σχετικά με τα πιστεύω των χορτοφάγων και των ωμοφάγων. Γιατί αποφάσισαν να ακολουθήσουν τέτοια διατροφή; Ο Ευτύχης συναντά στο εξοχικό έξω από τη Θεσσαλονίκη γυναίκες με διαφορετικές διατροφικές αντιλήψεις και η κάθε μια του φτιάχνει ένα φαγητό που αντιπροσωπεύει τη διατροφή της.

Α)Η Ρούθ είναι χορτοφάγος: Δεν τρώει κρέας και αγαπά τα βιολογικά προϊόντα. Φτιάχνει στον Ευτύχη ένα φουσκωτό και ζουμερό σουφλέ σπανάκι με γιαούρτι.
Β) Η Ειρήνη είναι αυστηρή χορτοφάγος, δηλαδή vegan.Οι vegan είναι διατροφικοί επαναστάτες! Είναι ενάντια στην εκμετάλλευση των ζώων και δεν τρώνε, ούτε χρησιμοποιούν κανένα ζωικό προϊόν. Δηλαδή δεν τρώνε αυγά, γάλα, μέλι κτλ και δεν χρησιμοποιούν κοκάλινα ή δερμάτινα προϊόντα, ούτε απορυπαντικά ή καλλυντικά που για την παραγωγή τους έχουν γίνει πειράματα σε ζώα. Το κις λαχανικών που μαγειρεύει η Ειρήνη είναι πειρασμός ακόμα και για τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους.
Γ) Η Φλώρα Παπαδοπούλου είναι εδώ και χρόνια ωμοφάγος. Όχι οι ωμοφάγοι δεν τρώνε κρέας! Υποστηρίζουν ότι τα φαγητά δεν πρέπει να υπόκεινται σε θερμική επεξεργασία (τηγάνισμα, βράσιμο, ζύμωση κτλ ) γιατί «καίγονται» τα πολύτιμα ένζυμα τους. Έτσι τα τρώνε όλα ωμά! Δείτε πως φτιάχνετε η ωμοφαγική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης –απίθανη!-, μάθετε πως φτιάχνουν ψωμί οι ωμοφάγοι και παρακολουθείστε την κα Φλώρα να ετοιμάζει στον Ευτύχη γεμιστά αβοκάντος με ξηρούς καρπούς. Στο τέλος της ημέρας, ο Ευτύχης χορτάτος από πληροφορίες και ξεχωριστές συνταγές συζητά με την διαιτολόγο της εκπομπής, Άννα Παπαγεωργίου και φτιάχνουν μαζί πολύχρωμους αποτοξινωτικούς χυμούς. Η διαιτολόγος τον συμβουλεύει τι πρέπει να προσέχει κανείς αν θέλει να γίνει χορτοφάγος/ ωμοφάγος. Μπείτε και σεις στη Κουζίνα και ενημερωθείτε για τα νέα ήθη και έθιμα της ελληνικής διατροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: