Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Tσιμέντο στο τσιμέντο


Μάλλον το τσιμέντο δεν είναι αρκετό στην πρωτεύουσα, γι αυτό το ΥΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε να αποχαρακτηρίσει έκταση 25 στρεμμάτων και να ρίξει μπετόν 75.000 τμ κοντά στο αρχαιολογικό άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η περιοχή υποτίθεται ότι προοριζόταν για πράσινο και αλάνες, αλλά τα 200 εκατ. ευρώ που αξίζει ο τσιμεντοποιημένος χώρος μοιάζουν αρκετά για να αγοράσουν συνειδήσεις. 23 χρόνια πριν το ΥΠΕΧΩΔΕ και η νομαρχία αποφάσισαν ότι στην περιοχή θα χτίζονταν εκκλησία και θα δημιουργούνταν αθλητικές εγκαταστάσεις. Η απόφαση φαίνεται ότι έμεινε απλά απόφαση. Και τώρα το θέμα βρίσκεται ήδη στα έγγραφα για άμεση υπογραφή του υπουργού κ. Γ. Σουφλιά.

Σε εποχές που οι ίδιοι οι πολίτες δεντροφυτεύουν μόνοι τους ό,τι ελάχιστο έχει απομείνει σε αυτή την πόλη για να δεντροφυτευτεί, διαμαρτύρονται, καταλαμβάνουν πάρκα και εκμεταλλεύονται κάθε ελεύθερο χώρο αναζητώντας λίγο πράσινο, η Πολιτεία αντί να εμπνευστεί και να "συγκινηθεί" συνεχίζει ακάθεκτα να τσιμεντοποιεί τα πάντα. Με τέτοιου είδους βήματα σκοπεύει ο κος Σουφλιάς να δημιουργήσει υπουργεό Περιβάλλοντος;


πηγή: bionews τεύχος Απριλίου

1 σχόλιο:

Zacharitsa είπε...

Καλή Ανάσταση ΚΑΙ στις καρδιές μας :)