Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Πώς επηρεάζει τη ράχη σας η τροφή #2

Τροφή για γερά θεμέλια
Από τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε την ανάρρωση ή να εμποδίσετε το ραχιαίο πόνο είναι να εξασφαλίσετε ότι η βασική σας δίαιτα συμπεριλαμβάνει τις φυσικές θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα σας. Η διατροφή σας θα έπρεπε να σας προμηθεύει όχι μόνο με τα ουσιώδη συστατικά, αλλά να μην περιέχει, όσο είναι δυνατό, πρόσθετα και χημικά κατάλοιπα που επεμβαίνουν στην απορρόφηση μερικών θρεπτικών συστατικών ουσιών ή επιβάλλουν μεγαλύτερο τοξικό φορτίο. Η καθημερινή σας διατροφή χρειάζεται πλήρη τροφή.

Τροφή που μπορεί να δημιουργεί προβλήματα
Υπάρχουν ορισμένες τροφές στην καθημερινή διατροφή πολλών ανθρώπων που είναι δυνατό να δημιουργούν προβλήματα. Υπονομεύουν την υγεία επί μήνες και χρόνια με το να "παραγεμίζουν χωρίς να θρέφουν", φορτώνοντας τους ιστούς του σώματος με τοξικά συμπλέγματα και διακόπτοντας τις διαδικασίες της παραγωγής ενέργειας και της οικοδόμησης ανοσίας.
Στην πραγματικότητα δεν είναι τροφές, γιατί μπορούμε να τα καταφέρουμε τέλεια και χωρίς αυτές. Ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιούνται με μέτρο για να προσθέσουν ποικιλία και ενδιαφέρον στην διατροφή μας, παρόλο που συχνά υπάρχουν πιο θρεπτικές και νόστιμες εναλλακτικές λύσεις.
Αυτές οι μη-τροφές είναι οι τροφές που έχουν "σηκώσει κόκκινη σημαία"-και πρέπει να τις προσεγγίζετε με προσοχή και μόνο αν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: